發新話題

VWHK銷售及售後服務意見區

引用:
原帖由 magickw910 於 2009-7-31 13:43 發表
有一次因車頭發出達達聲的聲響(Golf GTI) 出車只3個月行了1200公里, 立即回廠維修, 半日已可取, 原因喉管parts鬆脫, 但在維修中心等了個半鐘才能取回車, 上車時車內超熱, 他們說車輛泊在嘉利倉, 真好笑嘉利倉就在附近 ...
剛剛過o左個週末,o係荃灣海灣停車場見到好多Volks車,
原來係返廠做service(見到有"飛仔"掛係倒後鏡),
重見到馬大立架柴油volks。
八卦完畢

引用:
原帖由 winnieone 於 2009-9-9 14:27 發表

剛剛過o左個週末,o係荃灣海灣停車場見到好多Volks車,
原來係返廠做service(見到有"飛仔"掛係倒後鏡),
重見到馬大立架柴油volks。
八卦完畢
多謝你既資料提供!VWHKL既同事!

Hong Kong Drives Volkswagen

小弟正考慮買 GT / GTI , 但聽見咁多位 c hing 既售後問題後, 覺得好失望   

我覺得 : 車好之餘都要有一定既售後服務先可以吸引更多客戶, 我自問真係未必接受到呢D咁既SERVICES , 我都會考慮清楚先決定買5買

各位尋日同太太交架車(07 polo)去VW showroom時,卑我地見返之前係大昌行VW做果個不負責任,當人係水魚果個sales(Rocky Woxx).他一見到我同太太就立即急步行入showroom,之後就企係架scirocco後面.當我同太太準備行入showroom,他一見到又立即急步行去坐lift上左摟上再無出現.事源:係07年同太太想換架車等個女女坐得好少少.於是去睇車最後決定揀polo,之後就去告士打道VW showroom睇車.就係呢條友接治我地,當時我地係想出皮籠,呢條友就話識人係出面幫人拉皮籠同原廠一樣.於是就問他幾錢,他話車仔3至4千蚊.於是就決定落訂,其後到正式簽約時就話要8千5.於是同太太要求轉返皮籠或退訂,但呢條友就話無貨,又話唔得仲話如要轉返皮籠要等好耐無奈下唯有要絲絨籠.其後到收車(九龍灣大昌行)果日, 當同太太一到九龍灣大昌行VW showroom就見到我地架車,但好奇怪發現有個雪糕筒緊貼住右前泵把.於是問呢條友點解,條友話驚其他車撞到所以擺咁埋.其後check車時就發現右前泵把原來有一好明顯(相信係被石仔打賓,但被人補過油)凹痕.於是就問呢條友,條友仲扮唔知咁走呢話係渦凹左.於是要求呢條友換車,條友又話唔得仲話幫我問公司點攪叫我地等消息.但等左成個禮拜都無消息,於是我自己打電話卑大昌行客戶服務主任投訴,條友先覆電話呢話約左返VW新車部攪.其後大昌行客戶服務主任回覆因呢條友引起問題向我地致歉.所以我都唔明點解VW仲會請返呢條友做sales,之前2至3個月我都見呢條友係告士打道honda showroom做.如果各位brother準備出車一定要小心呢條友.我都同現時VW sales manager ‘Kevin’反影有關情況.

引用:
原帖由 bananapig 於 2009-12-1 23:16 發表
各位尋日同太太交架車(07 polo)去VW showroom時,卑我地見返之前係大昌行VW做果個不負責任,當人係水魚果個sales(Rocky Woxx).他一見到我同太太就立即急步行入showroom,之後就企係架scirocco後面.當我同太太準備行入sh ...
我想請問下件事係幾時發生?
點解同大昌買車會返VWHKL新車部搞既?

Addy,件事係2007年發生. 唔好意思我寫得唔清楚,係大昌新車部.

引用:
原帖由 bananapig 於 2009-12-2 01:15 發表
Addy,件事係2007年發生. 唔好意思我寫得唔清楚,係大昌新車部.
明白,即係九龍灣3樓,我仲以為係大昌同VWHKL同時存在既時候添....
咁果位"KELVIN"比左咩回應你呢?

引用:
原帖由 menthol 於 2009-11-25 20:26 發表
小弟正考慮買 GT / GTI , 但聽見咁多位 c hing 既售後問題後, 覺得好失望   

我覺得 : 車好之餘都要有一定既售後服務先可以吸引更多客戶, 我自問真係未必接受到呢D咁既SERVICES , 我都會考慮清楚先 ...
其實有 d 好似買電器 "撞手臣",
我部 GT 用到而家 4 個月都無咩投訴
而 CS 都 ok,
一定好過 1823 個 d
此終 VWHK 係新, 唔似 DCH 有甘多經驗,
此終實有嘢未能盡善
83 Lancer 1.4 GL
97 Ranger 4.6 HSE P38A
G4, Overfinch
09 Golf GT

引用:
原帖由 Addy 於 2009-12-2 02:01 發表

明白,即係九龍灣3樓,我仲以為係大昌同VWHKL同時存在既時候添....
咁果位"KELVIN"比左咩回應你呢?
Addy,他話會留意下同他傾下窩!

引用:
原帖由 bananapig 於 2009-12-2 21:19 發表

Addy,他話會留意下同他傾下窩!
咁我地宦希望果位會加以改善既!

唉...極度唔願意下...都係返左 VWHK....
有樣野唔係好明....
返黎做 Service 姐, 駛唔駛要指定一個 Cust. 覆人呢? 一張單, 一個 Job, 其他人覆唔到嗎?
其他人唔覆都唔緊要, 指定的 Cust. 應承左一回兒回覆, 那 " 一回兒 " 唔係講聽朝呀??? 那樣連基本的禮貌都無喎...

唉...一入大門如賣車, 都唔知有無機會見返部車....
~~~~~~~日耳曼聯盟~~~~~~~
http://hk.myblog.yahoo.com/barry-laputa

EMAIL 左 Afthersale.VW成2個星期....想佢地比 個換零件的價錢..希望在check 車時候換埋....完全無回音...連收吳收到都唔知......有無離譜...
Golf 1.4 TSI 160 BHP
I am a cat lover

it seems so many people have had trouble with our VW and need repairing and hence have to deal with the horrible aftersales service that is VWHK.... so is reliability a big issue with VW these days?

能寫的細一點嗎

發新話題